Sunday 24 June 2012

Disney World (del 2) "Magical waterparks"


TRODDE DU AT Disney World kun handlet om Mikke Mus, show, musikk og dans, simulatorer og berg og dal-baner? Vel, det er ikke helt riktig. 

Florida er en varm plass, spesielt om sommeren, så da skulle det bare mangle at Disney ikke også kunne tilby litt sol og bading for sine gjester. Den tanken har de altså ikke kun tenkt på, men gjennomført i stor stil. I dag kan Disney World skryte av å ha verdens mest besøkte vannpark. OG IKKE har de kun en vannpark til rådighet, men faktisk to. 

Reisekilden har sjekket ut hvordan begge disse parkene ser ut.


Typhoon Lagoon


Typhoon Lagoon: Ble bygget i 1989 og har verdens største utendørs bølgebasseng (se foto over). Denne vannparken er ikke lite populær med sine 2 millioner besøkende årlig. Noe som gjør nettopp denne vannparken til den mest besøkte i hele verden. Typhoon Lagoon har bygget konseptet rundt det "eksotiske" og tropiske. Disney liker å la sine gjester drømme seg bort til en helt annen verden. I Typhoon Lagoon, så føler man at man er tusenvis av kilometer unna Mikke Mus, Donald Duck og Magic Kingdom...

Se for deg eksotiske palmetrær, fargerike blomster, fossefall og grotter. Det mest iøynefallende i Typhoon Lagoon er Mt.Mayday som reiser seg hele 95 fot opp i det blå med et gigantisk skipsvrak på toppen. Man kan kanskje lure på hvorfor det ligger en gammel fiskebåt på toppen av en vulkan i badeparken Typhoon Lagoon, men ingenting er tilfeldig i Disney World. Det ligger faktisk en helt spesiell historie bak... 

Den går som følger: For mange år siden ble en liten tropisk øy i Sørhavet truffet av en kraftig storm. Det var orkanen Connie som stod bak de stygge ødeleggelsene i det hun feide over øyen. 

Connie sugde brutalt opp alt som stod i hennes vei. Deretter spyttet hun ut både båter og hus på kryss og tvers over hele øyen. 

Resultatet ble KAOS og derfor står det i dag en fiskebåt på toppen av vulkanen Mt.Mayday. Siden denne båten har blokkert de geotermiske gassene som normalt skulle ha kommet opp av det vulkanske fjellet, så resulterer det i et voldsomt trykk. Hver 30 min, blir trykket så stort at det vulkanske fjellet spruter ut en 50 fot geysir og det rett igjennom fiskebåten!

Det er rundt Mt.Mayday at flere av parkens store vannsklier og attraksjoner ligger. Ta motet til deg, bestig vulkanen og sett utfor de ulike skliene. Noen er for små barn, andre er for godt voksne ungdom/unge voksne - hvor man setter utfor i et vertikalt stup og deretter raser man nedover i en uforglemmelig fart.



For å få et bedre inntrykk av vannparken Typhoon Lagoon - sjekk ut den 53 sekunders lange Disney filmen som vi har lagt til rett under. Den gir et raskt innblikk i hva du eventuelt har i vente om du velger å besøke Typhoon Lagoon.



"KULHETSFAKTOREN" har steget i Disney i løpet av de siste årene, fordi nå tilbyr de ikke bare vannsklier og tradisjonelle vannaktiviteter  som i de fleste andre vannparker, men også surfetimer med profesjonelle lærere. 

For å bli med på dette, må du opp tidlig om morgenen før parken åpner for resten av publikum. Da har man hele det gigantiske bølgebassenget ( som er størst i verden) kun for seg selv og andre surfere. I det de perfekte bølgene kommer i mot deg, så er det ikke annet å gjøre enn å hoppe på brettet for å "ta bølgen". 


Castaway Creek er en saktegående elv som tar deg med på tur rundt hele vannparken. Det er forfriskende, nydelig temperatur i vannet og rett og slett forferdelig avslappende. 

Ferden rundt vannparken tar deg med forbi eksotiske banantrær, palmetrær, tropisk skog og fossefall. Ta den i sammen med venner eller familie. I et lite øyeblikk, så får man nesten ikke lyst til å gjøre noe annet enn å sirkulere rundt i baderingen..

MEN, man drar da ikke helt over til Disney World kun for å ligge i en badering. Det betyr, etter en runde eller to rundt den saktegående tropiske elven, så er det bare å kjøre på videre.

Fortsett ferden med å ta en tur til Shark Reef, et eget basseng fylt opp av saltvann og et menneskeskapt korallrev med tropiske skapninger som eksempelvis ekte haier og eksotiske fisketyper. Man kan få dykkeutstyr som maske og snorkel like ved, så da er spørsmålet - tar du utfordringen til å svømme i sammen med ekte hai..??

Dersom du ikke er så tøff, men allikevel ønsker å se på det eksotiske maritime livet, så er det fullt mulig å gjøre det uten å bli våt. Ta turen ned i tanken, som ligger i bunnen av bassenget. Her kan du observere hai og tropisk fisk i et ganske så fantastisk undersjøisk landskap. 


Typhoon Lagoon



Blizzard Beach


Søsterparken Blizzard Beach er verdens nest mest besøkte vannpark i verden, kun overgått av Typhoon Lagoon. Tema i denne parken er noe annerledes enn den eksotiske og tropiske søsterparken. Det er mer fart og spenning på menyen og parken er i tillegg en del år yngre enn Typhoon Lagoon.


BLIZZARD BEACH ER en vannpark med gigantiske vannsklier, fart og spenning. Ta for eksempel Summit Plummet, en av verdens raskeste og bratteste sklier. Om man setter utenfor denne vannsklien, så vil den la deg rase nedover i en hastighet som nesten når svimlende 100km i timen!  

Summit Plummet
Høres det skummelt ut? Vel, det blir faktisk enda litt verre. I det man setter utfor magasuget, så blir man etter noen få sekunder sugd inn i et totalt mørkt rom ( se bildet til høyre) 

Man raser altså nedover i opptil 100km i timen før alt blir mørkt som svarte natta. Du ser ingenting, men håper på det beste. Som, "vil jeg komme ned her med livet mitt i behold"?

PS: Den mest praktiske måten å nå Summit Plummet på, er ved å ta skiheisen opp. Deretter er det bare å sette utfor. Alternativ nr 2 er å ta trappene ned igjen...


Etter at du har bestått parkens "manndomsprøve" Summit Plummet, så fortsett turen til en litt mer behagelig vannaktivitet. Teamboat Springs, er en over 400m lang rafting tur som man kan ta i sammen med venner og bekjente. En enkel raftingbåt kan ta mellom 4 til 6 personer. Deretter er det bare til å sette utfor ulike stryk, fossefall og bratte svinger.

Som mye annet i Disney World, så holder også denne attraksjonen en verdensrekord. Det er den lengste av sitt slag i verden.

Teamboat Spring

Det kan være vanskelig å skulle velge mellom en av disse to vannparkene, spesielt siden man mest sannsynligvis kun har en dag til rådighet. 

Begge parkene holder et høyt nivå, men det er enkelte forskjeller. 

Blizzard Beach er en park som tilbyr lengre vannsklier og mer fart og spenning for gjestene sine. Typhoon Lagoon har til gjengjeld verdens største bølgebasseng, surfetimer og et korall rev med tropiske fisker og ufarlige haier. 

For mer informasjon: Ta kontakt med oss i Reisekilden enten via telefon 38 32 04 80, elle e-post: reisekilden@travelnet.no

Artikkelen ble skrevet av Thomas Danielsen på vegne av Reisekilden. ( Thomas har tidligere jobber for Disney World) 









No comments:

Post a Comment