Friday 21 June 2013

Eksotisk Bryllupsreise til Bora Bora?


Åhh Bora Bora, hvem kunne ikke tenke seg å reise til en av verdens mest eksotiske destinasjoner? Langt ute i stillehavet, nesten så langt unna som man overhode mulig kan komme, ligger flere eksotiske øyer som går under navnet Franske Polynesia. Turkisblått vann, frodige fjell, svært hyggelige mennesker og nydelig sjømat er kun noen ytterst få, av de mange ingrediensene som man vil få oppleve ved en tur hit.

Bora Bora er ikke bare kun egnet for nygifte, men alle slags par som ønsker seg en romantisk og eksklusiv ferie.

Men det skal sies at Bora Bora uten tvil er en spesiell destinasjon for nygifte. Å komme hit er som en drøm som går i oppfyllelse. Det stive prisnivået og den geografiske plasseringen gjør disse øyene til kremen av alle eksotiske ferieplasser i verden.

Nettopp disse faktorene gjør Franske Polenesia med Bora Bora i spissen til en destinasjon hvor spesielt bryllupsreisende kommer strømmende til. For hvor ofte ellers kan man spandere på seg en slik fasjonabel tur?

Se for deg dette (om det er bryllupsferien din) Du setter deg på flyet i fra en litt grå og kjølig norsk sommer/vårdag.

Det er kun et lite døgn siden du giftet deg, og du kjenner deg utslitt etter alle forberedelsene. Du kjenner deg sliten etter selveste bryllupet og alle gjestene, foreldre, svigerforeldre, venner og bekjente. Du vil bort og langt vekk.

Og det skal du. Nå er det tid for å virkelig nyte den neste uken helt alene i eksotiske omgivelser hvor de innføde står på tå-hev for å ta vare på deg.

Flyet tar av, og etter en liten mellomlanding en eller annen plass i Europa, så går kursen videre mot en av verdens mest eksotiske destinasjoner!

En ting skal sies, du bør være glad i å fly, for reisen til Bora Bora er lang, og man må faktisk helt på andre siden av jordkloden. Du har kanskje aldri før vært så langt unna Norge, og kanskje blir dette den siste gangen du reiser så langt bort...

PS: Hva med å ta en stopover en eller annen plass midt i mellom?

Bora Bora ligger isolert midt i stillehavet mellom New Zealand til venstre, og Sør-Amerika til høyre
For å orientere oss litt sånn geografisk. Bora Bora ligger sånn ca midt i mellom Australia og Sør-Amerika. Altså midt ute i det gigantiske stillehavet på andre siden av jorden.

Da er det nesten litt utrolig å tenke på at noen i det hele tatt fant disse øyene som ligger så bortgjemt langt ute til sjøs, men det gjorde altså eventyreren og briten Captain Cook helt tilbake på 1760-tallet.


Bora Bora


Det er en halsbrekkende opplevelse å fly ned mot Bora Bora. Du ser fjell, små øyer, det er frodig og grønt, og vannet ligger der helt turkisblått.

Flyet tar en siste sving før det retter seg inn mot den lille flyplassen som ligger på en av de mindre øyene.

ENDELIG har du kommet frem!

Det som er morsomt med å fly til Bora Bora, et at for å komme seg i fra flyplassen til hovedøyen, så må du ta en ferje. Og slik begynner den eksotiske ferien din. Sjøen er turkisblå, fjellene reiser seg opp i bakgrunnen, og det er behagelig varmt. Du tenker for deg selv; "kan det bli noe bedre enn dette her"...

Noe av det mest fascinerende med en tur til Bora Bora er de sprudlende og glade menneskene du møtter overalt.

Smilet sitter alltid løst og det ser ut som at ingenting bekymrer dem i livet.

Faktisk har dem en filosofi lik sangen; "dont worry, be happy".

Denne laidbacke, men sunne filosofien smitter over på deg, og er det noe som er viktig når man er ute å reiser, så er det menneskene man møter.

Det er dem som er selveste kjernen i kulturen du ser rundt deg, og det nytter ikke hvor vakker en plass er, eller hvor god maten er, dersom lokalbefolkningen ikke ser ut til å bry seg om deg.

Det er ikke få turister som kommer tilbake i fra Bora Bora, som nevner de glade menneskene de møtte på ferien sin som det mest minneverdige ved hele turen. Det er dem som har skapt en enestående kultur full av latter, sang og dans. Det er dem som  synger og gir deg en uforglemmelig velkomst seremoni i det du ankommer stillehavet. Dette er menneskene som vil gjøre turen din uforglemmelig.

HUSK å bring med deg en god bok, solkrem og bruk tiden til å bade i det fargerike korallrevet som er full av fisk og dyreliv. Bruk en dag til å sykle rundt øyen. Spis fersk sjømat som nesten smelter på tungen, men viktigst av alt -  "don't worry, be happy"

For mer informasjon angående en tur til Bora Bora: Ta kontakt med oss i Reisekilden enten via telefon 38 32 04 80, eller e-post: reisekilden@travelnet.no

Artikkelen ble skrevet av Thomas Danielsen på vegne av Reisekilden.


No comments:

Post a Comment