Wednesday 3 July 2013

Ekte Norske Sommer-Opplevelser!

Lei av å late deg i solen (eller i regnet) i sommer....? Ønsker du å ha noe spennende å fortelle venner og familie om når høsten setter inn for fullt om ikke så altfor lenge til?

DA HAR Reisekilden planen klar for deg: I sommer skal du rafte ned kraftige stryk, du skal padle midt i blant storslagne norske fjorder, og du skal klatre isbreer. Alt i Norge, som er det mest spektakulære landet på det Europeiske kontinentet , om man skal ha seg litt "action" vågale opplevelser og vakker natur. 

VI ANBEFALER: 

1) Rafting


Rafting i Norge er fantastisk spennende med alle våre dramatiske fjell og stupbratte fossefall. Det er nesten synd at så få faktisk benytter seg av denne muligheten, når Norge har førsteklasses rafting.

Se for deg dette: Om det er vennegjengen eller familien din som ønsker seg en opplevelse for livet. Dere setter dere opp i en solid gummibåt som snart skal sette utfor store stryk og fossefall. Hjelmen og all utstyret setter grundig på før guiden deres gjennomgår en siste gang alle sikkerhetsrutinene. Deretter tar dere fart og begynner å padle for full rulle utover elven.

Til å begynne med, så er det like rolig som å padle utover en rolig innsjø, men det tar ikke lang tid før du begynner å høre det bruse.

Først forsiktig, men lyden blir høyere og kraftigere, og plutselig settes hele elven ned i en kraftig utforbakke.

Vannet spruter opp, og gummibåten setter utfor i stor fart nedover de ulike bassengene. Båten vaier frem og tilbake, opp og ned.

Et par ganger holder noen på å dette ut. Guiden brøler for full hals: holdt båten stødig!

Dere er klissbløte nå, men latteren sitter løst. Så utrolig moro. Plutselig har dere kommet dere igjennom det første stryket, og hjerte slår litt saktere. Det blir stille igjen, men strømmen i elven tar dere videre nedover.  Og så er det på'n igjen. Neste stryk er på vei. Denne gangen kraftigere. En faller ut av båten mens dere raser nedover.

Men guiden er raskt med å organisere hele teamet, slik at den uheldige kommer ombord igjen. At man velger en førsteklasses og erfaren guide/rafting-firma er uvurderlig. De har lang erfaring og har gått igjennom utallige scenarioer, slik at dem alltid er forberedt om en detter ut, eller om hele båten skulle vippe over ( noe som skjer)

Høres det ut som et fantastisk sommerminne? Ta kontakt med Reisekilden for mer informasjon rundt rafting, vi arrangerer gjerne en tur for deg!


2) Padle inn blant mektige vestlandsfjorder


Ikke noe annet representerer Norge mer enn våre fantastiske fjorder, og finnes det en bedre måte å nyte dem på, enn ved å være midt i blant dem med en kajakk eller kano?

Se for deg dette: (om du er heldig) Solen skinner i fra en knallblå himmel. Fjellene er grønne, og helt på toppen ligger det enda kritthvitt snø. Selv om du er reisevant og har sett mye, så vil dette landskapet fortsette med å fascinere deg gang på gang. 

De norske fjordene er rett og slett utrolig vakre og spektakulære. Med en kajakk eller kano, så setter dere kurs utover de mektige fjordene. Om du har vært litt sliten og stresset inntil nå, så vil du kjenne energien komme tilbake for fullt. Vakker natur har en utrolig effekt på oss mennesker. Det er noe fascinerende med det som nesten ikke kan beskrives.

Det er nesten rart å tenke på, men det er ikke så mange år tilbake i tid vi skal, før helt vanlige nordmenn livnærte seg i fra disse fjordene. Ja, i fra tid til annen, så ser du disse små gårdene ligge langt opp i de stupbratte fjellene. Det er utrolig å tenke på at folk i gamle dager klarte å livnære seg i fra nesten ingenting i disse områdene. 

Gitt den fantastiske naturen, så har vi nordmenn kommet i fra svært kummerlige og harde kår, noe som er vanskelig å identifiserer seg med i dag, med våre høye og velstående standarder.

Så ta derfor å bruk en dag eller to, hvor dere padler nedover Norges største skattekammer - våre verdens kjente fjorder, og kom i kontakt med våre røtter. 


3) Dra på isbrevandring i sommervarmen


Bestig en isbre i Norge før det er for sent (global oppvarming)

Det er noe spennende å nesten litt eksotisk med å bestige en isbre. Kanskje er det på grunn av at de tilhører en forhistorisk tid, men de finnes i stor grad enda her til lands, og du kan i sammen med en profesjonell guide bestige dem nå i sommer. 

Faktisk er isbreene i Norge fulle av liv. Det er rart å tenke på, men de vokser og minker i størrelse alt etter som, og de kan bevege seg opp til flere hundre meter, forandre retning og farger - alt på en gang.

Den dag i dag, forandrer de fremdeles landskapet rundt seg, slik de har gjort i flere tusen år her til lands. Husk at det var jo disse som skapte de verdenskjente og vakre norske fjordene.

Selv om det høres eksotisk ut, så er det allikevel ikke helt ufarlig å dra på tur over en isbre. De kan plutselig sprekke, og man kan falle ned om man skulle være uheldig. Det er derfor sikkerheten er så viktig når man først vandrer på en isbre. Man går alle sammen i tau, og dersom en person skulle være så uheldig og falle ned i en sprekk, så vil det være nok mennesker rundt deg, til å løfte deg opp igjen.


For mer informasjon angående spennende weekend-turer i Norge: Ta kontakt med oss i Reisekilden enten via telefon 38 32 04 80, eller e-post: reisekilden@travelnet.no

Artikkelen ble skrevet av Thomas Danielsen på vegne av Reisekilden.









No comments:

Post a Comment